Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Badacsony képes leírás - Balaton.tlap.hu
részletek »

Badacsony - Balaton.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balaton.tlap.hu » Badacsony
Keresés
Találatok száma - 6 db
Badacsony Hivatalos oldala

Badacsony Hivatalos oldala

Badacsonytomaj város Veszprém megyében, a Tapolcai kistérségben. A 71-es főút mentén, a Balaton északi partjának nyugati részén, a Badacsony lábánál található. A hegy valójában a település területén fekszik, amelyet ezen kívül a régi tomaji faluközpont és Badacsonyörs alkot. E nagyszerű tájban a hasonlók közt is legnagyobb, legmagasabb, legismertebb és legértékesebb a Badacsony. Közvetlen a tó partjáról indul lejtője, előbb szelíden és álmatagon, hogy feljebb mind meredekebbé válva, hogy bazaltsziklákban, szétrágta oszlopokban, kőszákokban folytatódjék. A tomaji és szigligeti öblök tisztelettudó szerénységgel fogják közre, félsziget talpazatán állva Badacsony büszkén tekint a tóra, s az csillogó hullámszemével visszatekinget rá. Mint egyik méltatója jellemezte, úgy emelkedik a tó tükre fölé a Badacsony hegye, mint a Balaton "Bazaltkoszorús Királya".

Badacsonyi Borút

Badacsonyi Borút

Badacsony, Szigliget, Szent György-hegy, Csobánc, Gulács, mind a Badacsonyi Borvidék felejthetetlen tanuhegyei. Megannyi íz és zamat, amely felfedezése bortúra keretében egy jó ízű kaland. Hagyományosan színvonalas vendéglátás a Balaton régióban. Pincék, borházak, szállodák és magánszállások, éttermek, borozók a vulkánok völgyében.Természet és Ember harmóniája itt ez a táj, hazája már évtizedek óta szőlőnek és bornak, amelyben a régiek szerint a kialakult vulkánok tüze ég tovább. Igen, kedves Olvasó, ez itt a Vulkánok Völgye, ahol a talaj és a napfény, a tó víztükre és a mediterrán jellegű éghajlat, az itt élő Emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme csodálatosan harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé. De ahány lanka, domboldal és völgy, annyi féle íz, zamat varázsolja izgalmassá felfedező utunkat a Balaton part Észak-nyugati szegletében, a Vulkánok Völgyében. Probus római császár és e varázslatos tájat otthonná választó magyarok hagyatéka ez a borvidék, amely túlélve a történelem viharait, a szőlőbe és borba vetett változatlan hittel, odaadással ontja évről-évre folyékony aranyát.

Badacsonyi Infok

Badacsonyi Infok

Az innen nyíló oldalakon a Badacsonyi Borvidékről, a tájról, a kultúráról, szőlőkről, borokról, az itt élő vagy ide kötődő emberekről, a turisztikai lehetőségekről, programokról, rendezvényekről gyűjtöttünk össze információkat. Jó kalandozást!

Badacsonyi Portál

Badacsonyi Portál

Badacsonyi portál, amelyen infókat kapunk a településről és az ott történt hírekről. A Badacsonyt és környékét írók, költők, festők hazánk legszebb tájegységeként tartották nyilván már évszázadok óta. A magyar természetvédelem egyik legnagyobb fegyverténye volt ezeken az egyedülálló tanúhegyeken az 1903. óta elkezdett bazaltbányákat bezáratni. Már Herczeg Ferenc a század 20-as éveiben erőteljesen lobbizott a főrendi házban az ügy érdekében. Az akkori sajtóban is meg-megújult a harc Magyarország legnagyobb bazaltbányájának bezárásáért, de ez csak 1964-ben sikerült véglegesen a Badacsony. A Gulács és a Tóti-hegy és a Csobánc bazaltja szerencsére kevésbé volt alkalmas a felhasználásra, így oldalaikon csak kisebb tájsebeket okozó "bicskabányák" működtek.

Tourinform Iroda

Tourinform Iroda

A Tourinform iroda egyfajta bemutatóterem, amely elsősorban a település fogadószobája, kirakata, ahol a vendég a régiós és országos kínálattal egyaránt találkozik.

Turisztikai Egyesület

Turisztikai Egyesület

Badacsonyi Turisztikai egyesület hivatalos weboldala.

Tuti menü