Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatonalmádi képes leírás - Balaton.tlap.hu
részletek »

Balatonalmádi - Balaton.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balaton.tlap.hu » Balatonalmádi
Keresés
Találatok száma - 7 db
Almádi Info

Almádi Info

Balatonalmádi és vonzáskörzetének első legnagyobb ingyenes cégadatbázisa, és hirdetési oldala.A városnak parti településkörnyékére gyakorolt vonzó hatása elsősorban kereskedelmi-szolgáltató és szórakoztató hálózatával valósul meg, melyben a kilencvenes évek magánvállalkozásai, privatizált gazdálkodó szervezetei igen változatos kínálatot jelentenek.

Balatonalmádi Hivatalos Oldala

Balatonalmádi Hivatalos Oldala

Balatonalmádi nagy ütemben fejlődő, forgalmas üdülőváros Veszprém megyében, a Balaton északkeleti öble közelében, az Öreg-hegynek a tóra leereszkedő lejtőjén. Fejlődésében nagy szerepe van a közeli megyeszékhelynek, Veszprémnek.A Balaton északkeleti csücskében, a 71-es út mentén fekszik, a víz felé nyitottan, nyugati és északi oldalról dombokkal övezve, amelyek mintegy szélárnyékot teremtve megóvják a települést az uralkodó szelektől. A környező dombok-hegyek jelentős mértékben tartalmaznak vörös homokkövet, amelyet a helybeli házak építésénél gyakran használtak. A vöröskövet a földrajzi nevek is őrzik, ma már az építőkő bányászata befejeződött, az ásvány nagyobb feltárása pedig bauxittartalma miatt elmaradt.

Európai Borutak

Európai Borutak

Európa egyetlen borturizmussal foglalkozó tematikus portálja. Oldalainkon elkalandozhat a kontinens összes borvidékére - folyamatos fejlesztés alatt, jelenleg elérhető országok: Magyarország - megismerheti a borászatban tevékenykedő termelőket, azok borait és szolgáltatásait, tervezett utazásához választhat szállodát, helyi kirándulási lehetőségeket, programokat, éttermeket. Nem borászati portál akarunk lenni, hanem elsősorban turisztikai és ezért nem célunk mély szakmai ismertetések megjelenítése, hanem inkább átfogó, közérthető információ szolgáltatás.

Információk Balatonalmádiról

Információk Balatonalmádiról

Az oldalon rengeteg információhoz juthatunk Balatonalmádiról. A településen felelhető látnivalókon túl a turizmushoz kapcsolódó egyéb információkat is megtaláljuk. Továbbá az oldal tartalmaz közérdekű leírásokat és linkeket is mint az orvosi rendelő, bankok, média, közlekedés, menetrendek..stb.

Kulturális Központ

Kulturális Központ

Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár honlapja. Az oldalon hasznos információkat olvashatunk a könyvtárról, programokról és egyéb elérhetőségekről. Továbbá minden Balatonalmádiról megjelent cikket gyűjtenek melyeket letölthetővé tették a látogatóik számára az oldalon.

Útikönyvem

Útikönyvem

lmádi 1908-ban lett önálló község, addig Szentkirályszabadja része volt. Neve 1909. jan. 25-től Balatonalmádi. Balatonalmádi a Balaton északi partján, a keleti medence "csücskénél" helyezkedik el Balatonfűzfő és Alsóörs települések között. A 71. számú főúton közelíthető meg. Kilátójából gyönyörködhetünk a Balaton keleti-medencéjének látképében. A víz felől jó tájékozódási pont - a Balatonalmádi arculatát is meghatározó - szálloda.

Vitorlás bérlés - Nereus Kikötő

Vitorlás bérlés - Nereus Kikötő

A családias hangulatú Nereus strand széleskörű szolgáltatásokkal várja vendégeit. A Nereus Park Hotel*** strandján az alábbi eszközök vehetők igénybe díjmentesen: gyermek fürdőmedence csúszdával, gyermekjátszótér, homokozó, mászókák, lengőteke, sportpályák, asztalok, székek, naptetős padok. A Nereus Park Hotel 20 férőhelyes vitorlás kikötőjében a hajók egy része bérelhető néhány órás sétahajózásra vagy egész napos hajókirándulásra. Korlátozott számban lehetőség van éves szinten hajó- és csónaktárolás igénybe vételére is.

Tuti menü